Blog

Ik ben nét niet beroofd want ik heb de inbrekers gemist!

Al twee generaties is mijn familie in het bezit van een juwelier gevestigd in Amsterdam. Er komt heel wat bij kijken om een winkel met zoveel waardevolle spullen te beveiligen en oninteressant te maken voor inbraken / aanvallen. We zijn er bijna gewend aan geraakt dat mensen proberen iets te stelen van ons. We hebben alles wel eens meegemaakt. 

 

Je gunt het je ergste vijand niet

We zijn wel eens beroofd met wapens. Ook dreigen met wapens die er niet blijken te zijn is een populaire methode. Er worden pogingen gedaan terwijl we er zijn en wanneer we afwezig zijn. Een wapen in je gezicht is zo’n bizarre en traumatische ervaring. Dat gun je je ergste vijand niet. Dat is eigenlijk het zwaarst. Het is ook gewoon zo oneerlijk. Het meest destructieve is wanneer ze gewoon met een auto een ramkraak plegen en dwars door je zaak heen rijden. Mijn familie en personeel werken eerlijk en ontzettend hard voor de zaak om prachtige, luxe sieraden aan de man te brengen. De verzekering dekt wel het een en ander maar je verliest altijd wanneer je wordt aangevallen / beroofd. 

 

We lijken wel een fort maar zijn altijd kwetsbaar

Qua beveiliging hebben we ook van alles ingeschakeld. Er hangen camera’s, we hebben een alarm knop die in contact staat met de autoriteiten. We hebben speciale beveiligings mensen aangesteld. Je moet buiten aanbellen om binnen te komen en vervolgens nog een keer wachten tot de buitendeur sluit om door de volgende deur te mogen. We hebben een DNA spray hangen die de inbrekers onderspuit met een goedje wat traceerbaar is voor de politie. Het zijn allemaal wel goede maatregelen maar het houdt de misdaad niet buiten de deur. Onlangs ben ik gewezen op een manier van beveiliging waar ik nog niet van af wist. Mistbeveiliging bleek een super effectieve vorm te zijn van bescherming tegen aanvallen van buitenaf. 

 

We hebben ze nu al twee keer gemist!

De laatste twee inbraakpogingen zijn niet succesvol geweest door een relatief makkelijke oplossing. Mist! Binnen enkele seconden is de hele zaak een dichte mist wolk waar noiet door heen te kijken is. De sierraden zijn niet meer te zien en nog belangrijker mijn familie en personeel is niet zichtbaar meer en dus veiliger tegen aanvallen. Wij weten wat we moeten doen wanneer de mistbeveiliging wordt geactiveerd. De daders maken eigenlijk geen schijn van kans meer vanwege onze nieuwe mistmachine. Wij zijn veiliger en ik durf zelfs vaker de zaak alleen te laten.

Geef een antwoord