Blog

Het belang van snel internet

Relatief gezien is het internet nog altijd best wel jong. De opkomst van het internet begon in de jaren negentig en is dus minder dan 30 jaar oud.  Toch is het misschien wel de grootste technologische uitvinden aller tijden. Alle computers ter wereld zijn nu met elkaar verbonden. En aangezien we allemaal een computer in onze zak hebben zijn we dus eigenlijk allemaal met elkaar verbonden. Het internet staat centraal in ons sociaal leven, financieel leven, onze reizen en zo maar door Het is dus ook van belang dat we tegenwoordig goed internet hebben. Hoe je het beste internet krijgt bespreken we in dit artikel.

Locatie locatie locatie

De eerste belangrijke stap om snel internet te krijgen is om op en goede locatie te wonen. Sommige woonlocaties hebben de optie om aangesloten te worden op glasvezel internet. Dit is het snelste internet beschikbaar. Andere locaties hebben veel minder goede internet opties. Voordat je een appartement huurt of een huis koopt is het dus belangrijk om uit te vogelen wat voor internetmogelijkheden de locatie ter beschikking heeft. De tweede stap is internet vergelijken. Er zijn verschillende providers die verschillende snelheden internet aanbieden tegen verschillende prijzen. Je kunt dus bekijken wat het beste bij je past.

Denk ook aan uploadsnelheid

Wanneer providers hun internetsnelheden aanprijzen gaat het voornamelijk over de downloadsnelheden. Maar tegenwoordig zijn ook uploadsnelheden belangrijk en die kunnen ontzettend verschillen. Sommige providers bieden hele snelle download snelheden aan maar hebben trage uploadsnelheden. Wanneer je bijvoorbeeld een groot videobestand wilt versturen kan het dan eindeloos duren om deze te uploaden. Ook mensen die video’s maken om op YouTube te plaatsen hebben er baat bij om een snelle uploadsnelheid te hebben.

De voordelen

Er zijn vele verschillende voordelen aan snel internet, je ben productiever wanneer je snel internet hebt en vanuit huis werkt maar ook voor bijvoorbeeld het kijken van films is het hebben van goed internet belangrijk. Tegenwoordig hebben de meesten van ons geen dvd-spelers meer maar in plaats daarvan streamen we onze films via Netflix. In de toekomst zullen we mogelijk nog snellere internetsnelheden nodig hebben wanneer zaken zoals 3d en virtual reality hun intrede doen in onze entertainment centers. Ook als je bijvoorbeeld videogames speelt is het handig om zo snel mogelijk internet te hebben. Je kunt waarschijnlijk beter snel internet aanschaffen en besparen op een telefoonaansluiting. Zelfs televisie zal in de toekomst minder belangrijk worden en meer programma’s zullen via het internet te bekijken zijn.

Geef een reactie