Blog

Verbouwen? Zo voer je je afval gemakkelijk af!

Sinds een tijdje hebben we nieuwe buren. Omdat het huis dat ze hebben gekocht wel een behoorlijke renovatie kon gebruiken, zijn ze al een behoorlijke tijd aan de slag. Hoewel ze best veel zelf doen, komen ze er niet onder uit om af en toe ook professionals in te huren. Natuurlijk is het handig als je veel zelf kunt doen maar ook in die situatie zal je veel afval moeten afvoeren. Als je namelijk een aannemer in de arm neemt, zorgt deze er meestal voor dat alles wordt afgevoerd. Als dat niet zo is, moet je dus ook dit stukje van het klussen voor eigen rekening nemen. Gelukkig kan je dit zelfs als thuisklusser snel en gemakkelijk regelen.

Afval afvoeren

Natuurlijk kan je elke keer als je afval hebt naar de mileustraat rijden en het daar weggooien. Als het echter om een complete renovatie van een huis gaat, zoals bij mijn buren, is dat bijna niet meer mogelijk. Het zal je namelijk verbazen hoeveel afval er uit een huis kan komen. Maar zoals gezegd, is hier een goede oplossing voor. Je kan namelijk heel gemakkelijk online een puincontainer huren. Dit kan bijvoorbeeld op afval.nl. Je kan dan zelf kiezen voor wat voor een afval je een container nodig hebt en hoe groot deze moet zijn. Als je het hebt over bovenstaande voorbeeld dan zou ik zelf kiezen voor een container van zes kubieke meter. Deze kan gemakkelijk op een parkeerplaats neergezet worden. Zodra je klaar bent of de container vol zit kan je deze weer laten ophalen en klaar is kees.

Opbouwen

Je hebt verschillen in hoe mensen klussen. Sommige mensen strippen meteen het hele huis en gaan vanuit daar weet opbouwen. De kans dat je dan al in het huis kan wonen is niet heel groot. Wel denk ik dat je sneller door kan werken als je alles in een keer doet. Je hebt ook mensen die elke keer een nieuwe stuk van het huis aanpakken. Zo zorgen zij bijvoorbeeld dat eerst de badkamer helemaal af is voor zij verder gaan met het volgende project. Bijvoorbeeld de keuken. Wat je ook kiest, gelukkig komt na afbreken en slopen altijd weer opbouwen. Dit is natuurlijk de leukste fase van een project. Dit komt natuurlijk omdat je hier ten minste resultaat van je werk gaat zien. Ook ga je zien dat aan al dat zweten en zwoegen een einde gaat komen. 

Als je nog gaat verbouwen wens je ik je heel veel succes!

Geef een reactie