Blog

Besparen op je zakelijke energie met deze handige tips

Wanneer je naar de jaarlijkse kosten voor je onderneming kijkt, is de kans groot dat je best wat geld zou willen besparen. De huur van je bedrijfspand is vaak de grootste kostenpost, met de energiekosten als duidelijke tweede. De hoogte van de huur kun je helaas niet veranderen, maar aan de hoogte van je energierekening is zeker het één en ander te doen. Door te besparen op je mkb energie of je grootzakelijke energie bespaar je direct op je portemonnee. Omdat je minder energie verbruikt, hoef je (logischerwijs) ook minder te betalen. Veel ondernemers weten echter niet waar ze moeten beginnen met besparen. Wat dacht je van het lezen van onderstaande tips?

Constant zakelijke energie vergelijken

Een van de meest eenvoudige tips die je kunt opvolgen, is het vergelijken van zakelijke energie. Hiermee wordt het volgende bedoeld: is je energiecontract bijna afgelopen, blijf dan niet ‘zitten’ bij dezelfde energieleverancier. Misschien ben je tevreden over het energiebedrijf en vind je het allemaal wel prima. Toch kan het je veel extra geld kosten wanneer je geen actie onderneemt en dat is zonde. Door optimaal geld te besparen op je zakelijke energierekening is het daarom aan te raden om over te stappen op een andere energieleverancier. Dit doe je door diverse deals op het gebied van energie met elkaar te vergelijken. Gebruik hiervoor een online zakelijke energievergelijker waarmee je binnen no time weet welke deal het beste bij je bedrijf past. Op die manier ben je bewust(er) met je energie bezig en bespaar je ook nog eens geld. Ideaal! Op Minder.nl vind je zo’n handige zakelijke energievergelijker.

Stap over op groene energie

Wat je ook direct kunt doen bij het vergelijken van meerdere energiebedrijven is checken wat de mogelijkheden zijn omtrent groene stroom. Met het afnemen van groene zakelijke energie bespaar je immers ook flink op energie. Dit is het geval omdat je voor een duurzame vorm van stroom gaat die veel minder belastend is voor de wereld dan grijze energie. Groene energie wordt namelijk door natuurlijke bronnen zoals de wind of de zon opgewekt. Hierbij komt veel minder schadelijke CO2 vrij dan bij de productie van grijze energie. Besluit je ook nog eens om ervoor te kiezen om je eigen stroom op te wekken, bijvoorbeeld met behulp van zakelijke zonnepanelen? In dat geval kun je helemaal flink besparen op energie én je portemonnee. Zakelijke zonnepanelen zijn zeker een investering, maar wanneer je dergelijke panelen enkele jaren hebt heb je deze investering er al uitgehaald. Daarna maak je gebruik van gratis energie, wow!

Vergroen je bedrijfspand

Als laatste stap is de ultieme tip om eens goed naar je kantoorpand te kijken. Is je bedrijfspand al volledig groen? Wordt warmte goed binnen gehouden, zodat je niet hoeft te blijven stoken en je daarmee veel energie ‘verspilt’? Staan apparaten daadwerkelijk uit wanneer je ze niet gebruikt en wordt alle verlichting altijd goed uitgezet? Kijk bijvoorbeeld eens naar de isolatie van de ruimte: beschikt het kantoor over vloerisolatie, muurisolatie en dakisolatie? Zo nee, je kunt veel energie en geld besparen door te investeren in kwalitatieve isolatie van alle ruimtes binnen je kantoor. Check daarbij ook of de ramen in ieder geval dubbele beglazing bevatten, zodat de warmte niet via daar naar buiten kan. Vervang daarnaast alle lampen door LED-lampen om energie te besparen en kies voor een slimme meter om een beter inzicht te krijgen in je zakelijke energieverbruik.

Geef een reactie