Blog

Strijkvrije overhemden: de uitvinding van de eeuw!

We willen er allemaal goed uitzien, maar daar vooral niet teveel moeite voor doen. Zo is strijken echt iets dat telkens maar wordt uitgesteld. En op een gegeven moment kom je er dan achter dat je je overhemd, nadat het een tijd op een stapel heeft gelegen, opnieuw moet wassen om de kreukels eruit te krijgen. Dat moet toch anders kunnen? Nou, dat kan het hoor! Je kunt tegenwoordig strijkvrije overhemden aanschaffen. Die hoef je dus écht niet te strijken en dat scheelt veel frustratie (en werk!).

Hoe werken strijkvrije overhemden?

Strijkvrije overhemden zijn gemaakt van veel katoen met hier en daar een klein beetje stretch. Je wast het overhemd volgens het wasvoorschrift en hangt het dan, op een hangertje, op. Vooral niet in de droger doen, daar krijg je die lelijke kreukels van. Door het overhemd nat op te hangen, doet de zwaartekracht zijn werk en zullen de grootste vouwen en kreukels vanzelf verdwijnen. Draag je het overhemd? Dan verdwijnen, door jouw lichaamswarmte, ook de laatste, kleine, kreukels. Dat vind ik dus een ideale oplossing!

Een overhemd aan tijdens het thuiswerken?

Jazeker! In alle tips die je leest staat dat je je zoveel mogelijk aan je gebruikelijke routine moet houden. Dus stap je op je vaste tijd je bed uit, douche je en kleed je je aan zoals je gewend bent. Echter stap je nu niet in de auto of op de fiets, maar je loopt naar je thuiswerkplek en gaat, op de gewone tijd, aan de gang. Door je goed aan te kleden en niet in je pyjama te blijven, zorg je voor een actieve werkhouding. Je krijgt meer gedaan. Ook is het natuurlijk fijn dat je je niet hoeft om te kleden als je later op de dag een video-call krijgt. Jij zit er keurig bij in je overhemd!

Kies het overhemd dat bij jou past

We hebben allemaal kleuren waarbij we ons het fijnst voelen. Draag je nooit rood? Dan hoef je daar heus niet mee te gaan beginnen. Door het overhemd te kiezen dat bij jou en je uitstraling past, zorg je ervoor dat je dit overhemd regelmatig zult dragen. En dat is nu nog gemakkelijker, je hoeft het immers niet te strijken. Dit maakt dat je er ook eerder voor zult kiezen om het overhemd in de was te doen. Niet pas als de boord een beetje smoezelig begint te worden. Strijkvrije overhemden zijn, wat mij betreft, de uitvinding van de eeuw!

Geef een reactie