Blog

Online hulp om aan verslavingsproblemen te werken

Verslaving neemt veel verschillende vormen aan en teistert een groot gedeelte van de mensen om ons heen. Een verslaving kan zich manifesteren in een probleem met drugs, iets waar het vaak mee geassocieerd wordt. Toch zijn er ook ontzettend veel mensen die problemen hebben met een verslaving aan iets anders. Ander consumptiegedrag kan problematisch zijn, zoals bijvoorbeeld het eten of drinken van bepaalde waren. Ook gaat het soms om bepaald gedrag, zoals zelfverwonding of een seksverslaving. Wanneer consumptie of gewoontes zo overmatig worden dat deze problemen veroorzaken kan je spreken van een verslavingsprobleem. Het is voor veel mensen die een verslaving hebben heel moeilijk om dit gedrag of deze consumptie te doorbreken. De problemen die hierdoor veroorzaakt worden kunnen vaak hele ernstige gevolgen hebben. Bijvoorbeeld voor de gezondheid of voor de financiële situatie. Voor deze mensen is het belangrijk dat zij hulp vragen en accepteren om de verslaving te overwinnen. Één van de hulpmiddelen die iemand met zulke problemen kan gebruiken is online therapie.

De extra steun

Iemand met een problematische verslaving kan in principe pas geholpen worden wanneer deze persoon zelf aangeeft hier behoefte aan te hebben. Sommige mensen met een verslaving hebben niet door dat de problemen zich opstapelen, en anderen kiezen ervoor om deze problemen te negeren. Toch is het belangrijk dat de persoon inziet dat er altijd een mogelijkheid is om hulp te krijgen. Het kan heel moeilijk zijn om de problemen toe te geven, misschien uit schaamte. Het is dan een uitkomst om gebruik te maken van online therapie. Op deze manier kan iemand vrij discreet hulp krijgen van professionele hulpverlening. Soms is het genoeg om iemand te hebben om een dialoog aan te gaan, en soms is het nodig om een behandelprogramma op te stellen. Dit verschilt uiteraard per persoon en per situatie. Deze extra steun kan genoeg zijn om de problemen te overwinnen.

Hulp is erg belangrijk

Er kunnen nog zo veel redenen zijn om geen hulp te zoeken en te denken dat iemand het zelf wel aankan, maar er zijn altijd meer redenen om wel hulp te accepteren. Er zijn ontzettend veel mensen die succesvol een verslaving hebben overwonnen en uit diepe dalen zijn geklommen. Niet iedereen kan dit alleen, maar dat hoeft ook helemaal niet. Professionele hulpverleners staan klaar om iedereen die om hulp vraagt bij te staan. Door online therapie aan te gaan kan iemand van elke plek vragen stellen of een meeting aangaan. Niemand hoeft er alleen voor te staan!

Geef een reactie