Blog

Een eigen restaurant runnen

Jaarlijks openen er veel mensen een eigen restaurant. En jaarlijks gaan er ook veel restaurants weer dicht omdat ze niet goed lopen. Het runnen van een restaurant is een grote taak die effectief moet worden uitgevoerd. Wanneer je een liefde voor dineren en koken hebt dan kan het openen van een eigen restaurant een droom zijn maar als er bepaalde fouten gemaakt worden kan deze droom ook in een nachtmerrie uitlopen. Het is niet voor niets dat Gordon Ramsay een programma heeft genaamd Kitchen Nightmares. In dit artikel bespreken we een aantal tips om effectief je eigen restaurant te runnen

Werk lange dagen

Het eerste wat je moet accepteren als je een eigen restaurant opent is dat je hele lange dagen zult werken. Sommige mensen denken dat ze slechts in de avond hoeven werken aangezien dat de drukste uren van een restaurant zijn. Maar de dag in een restaurant begint al vroeg. Je zult in de ochtend inkopen doen en producten in ontvangst nemen, daarna is er een teammeeting en zullen de voorbereidingen voor de avond beginnen. Een goed restaurant doet veel van de voedselvoorbereidingen namelijk al tijdens de vroege middag zodat tijdens de spitsuren in de avond alles vlot verloopt en gerechten op tijd geserveerd kunnen worden. Tegelijkertijd zul je in de avonduren nog hard aan het werk zijn om schoon te maken en het vuilnis buiten te zetten in de grofvuil container. Elk restaurant zal een grofvuil container huren. Ofwel je draait lange dagen. Je zult dus een liefde moeten hebben voor het draaien van een restaurant om he vol te houden.

Houd het menu klein

Een andere fout die vele beginnende restaurants maken is dat ze een veel te groot menu willen maken met vele verschillende gerechten. Wanneer we vele gerechten aanbieden hebben de klanten altijd wat te kiezen, zo gaat de gedachte. Maar in werkelijkheid zorgt dit alleen mar voor een gestreste keuken. Een betere optie is om een simpel menu vast te houden waar mensen kunnen kiezen uit een kleine hoeveelheid gerechten. Het is als restaurant aan jullie de taak om de gasten met fantastische gerechten te verrassen. Met een kleiner menu kan het restaurant zich volledig focussen op het optimaliseren van de aangeboden gerechten.

Communiceer met de medewerkers

Sommige restaurant managers maken de fout om altijd te denken alles beter te weten. Leer het proces vanuit het perspectief van elke medewerker kennen en blijf communiceren en luisteren naar suggesties hoe het runnen van het restaurant beter kan worden uitgevoerd.

Geef een reactie