Blog

Manchetknopen geven je outfit net iets extra\’s

Je zou denken dat manchetknopen geen "ding" meer zijn, tegenwoordig. Maar toch, als je een écht mooi pak aanhebt, dan zijn ze eigenlijk nog steeds niet weg te denken. Manchetknopen zorgen ervoor dat de mouwen van je overhemd mooi gesloten blijven. Met nadruk op mooi. Want natuurlijk zitten er knoopjes aan de mouwen van je overhemd, maar om nu te zeggen dat die mooi zijn, niet echt. Door mooie knopen op de mouwen van je overhemd te bevestigen, geef je ze net dat beetje extra. Iets extra feestelijks, bijvoorbeeld.

Wanneer draag je manchetknopen?

De eerste gelegenheid die in me opkomt is je trouwdag. Op je trouwdag heb je waarschijnlijk een schitterend pak aan, gecombineerd met prachtige schoenen en een mooie das. Het is dan wel zo mooi om het plaatje compleet te maken. Misschien heb je deze knopen nog liggen van het trouwpak van je eigen vader of is het gewoon tijd om een nieuwe traditie te beginnen. Deze knopen zijn te koop in alle kleuren van de regenboog en dan nog een paar extra. Door de manchetknopen goed te kiezen, bijvoorbeeld bij de kleur van je das of je cumberband, maak je van je pak één geheel. Wat zal dat er mooi uitzien op de trouwfoto's!

Een pochet en een cumberband zijn ook nog steeds onderdelen van een pak

Een pochet is een doekje dat je, op een speciale manier gevouwen, in het borstzakje van je jasje doet. Een klein puntje van het pochet steekt dan uit en zorgt voor wat kleur aan een doorgaans donker of in ieder geval effen pak. Een cumberband is een band die je om je buik draagt, over de broeksband heen. Deze band wordt gezien als ouderwets, maar eigenlijk geeft zo'n band juist eerder nog meer cachet aan je outfit. Door de kleur van de cumberband, het pochet en de manchetknopen gelijk te houden, zorg je voor een prachtig geheel.

Vergeet je sokken niet!

Hoe vaak zie je niet dat de sokken van een man totaal niet bij de rest van zijn outfit passen? Normaal gesproken maakt dat helemaal niets uit. Sokken zijn sokken en er zullen maar weinig mensen naar kijken. Door toch eens aandacht te besteden aan de kleur en/of de print van je sokken kun je op je trouwfoto's gewoon gaan zitten, springen en liggen. Als je sokken dan zichtbaar zijn, dan voegen ze iets toe. Vergeet je om je sokken te denken? Dan is de kans groot dat de fotograaf deze wel ziet en naarstig op zoek moet naar ideeën om jouw (witte sport-) sokken niet op de foto te krijgen.

Geef een antwoord