Blog

Klein geluk is groots

In deze tijden merk je dat je de kleine dingen weer meer gaat waarderen. Zoals hoe fijn het is internet te hebben, zodat je op de hoogte kan blijven van de laatste ontwikkelingen en zo makkelijk met elkaar in contact staat. De toegang die je hebt tot een oneindige hoeveelheid muziek en films ga je herwaarderen. Maar ook dat je ineens de tijd hebt al je foto’s te bekijken en daardoor fijne momenten die je hebt beleefd je weer herinnert. Dat je een plek hebt waar je je thuis voelt, dat je een fijn bed hebt en spelletjes herontdekt die je al jaren niet meer uit de kast had gehaald. De zin die plotseling ontstaat om de ramen eindelijk weer eens te lappen of dat je beslist gewoon eens te proberen zelf die broodrooster te repareren. Je beseft ineens dat er nieuwe zin en ideeën bij je opkomen en dat je eigenlijk best dankbaar mag zijn voor alles wat je hebt.

Oude dingen uit de kast halen

Zo ben ik bijvoorbeeld door mijn kledingkasten gegaan en heb ik gekeken of er kleding bij zat dat beschadigd was. Vervolgens ben ik gaan kijken of ik ze zelf kon herstellen. Ik heb mijn naaimachine van de zolder gehaald en ben aan de slag gegaan. Vroeger heb ik een periode gehad dat ik eigen kledingstukken maakte. Het was heerlijk me weer te verdiepen in die oude hobby en bezig te zijn met stoffen. Ik herinnerde me weer hoe leuk ik het vond te puzzelen met patronen en tegelijkertijd met mijn handen iets te vervaardigen. Op de zolder vond ik nog wat stoffen waar ik wat mee kan maken. Nu ben ik bezig met een rokje voor de zomer.

Verkoeling in de zomer

Dat is wel iets wat komende tijd natuurlijk erg gaat uitmaken: of je een tuin of balkon hebt waar je kan genieten van het zonnetje. Voor de mensen die die mogelijkheden niet hebben, zal het in de zomer toch behoorlijk moeilijk worden als we niet massaal kunnen uitwijken naar parken, zwembaden en stranden. Daar zullen we dan zeker iets op moeten bedenken. Wel ligt er een erg praktische oplossing voor handen: bij mooi weer verkoeling zoeken in bad en onder de douche. Dat is namelijk ook een van die dingen waar ik nu extra van geniet: de regendouche die we onlangs hebben laten installeren. Het geeft echt het gevoel onder een zomerse stortbui te staan, wat niet alleen voor een warm en luxueus ontspanningsmoment zorgt, maar straks natuurlijk ook een ultieme manier is om af te koelen. Wellicht is het een idee als de overheid voor mensen zonder een buiten er subsidie voor zou geven in het geval de maatregelen nog van kracht zullen zijn tijdens de zomer. Een regendouche als hulpmiddel op aangename manier verkoeling te vinden in de zomer, ik ben helemaal vóór!

Geef een reactie