Blog

Nieuw werk, zo doe je dat. 

Soms is het tijd voor een nieuwe baan, omdat je je oude baan zat bent of omdat je op zoek bent naar iets nieuws. Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar je eerste baan. In dat geval heb je aan aantal dingen om over na te denken. Je wilt natuurlijk wel iets wat bij je past. Het is in ieder geval handig om je CV netjes op orde te hebben. Dit kan te maken hebben met de inhoudt, maar ook met hoe deze er in het algemeen uitziet. En hoe ziet zo’n eerste baan er dan uit? 

First things first 

Dus als eerste je CV. Het kan zijn dat je nog nooit ergens gewerkt hebt en dat is niet erg, want we moeten allemaal een keer ergens beginnen. Het is misschien wel zo dat je al op een bepaalde plek stage hebt gelopen voor school. Als dit inderdaad zo is dan mag je dit ook op je CV zetten. Naast je CV heb je meestal ook een goede motivatiebrief nodig. Als je een plek hebt waar je graag wilt werken vertel dan waarom dit zo is en geef een goede uitleg in nette woorden. 

Nieuw 

Als je een nieuw baantje hebt dan ben je waarschijnlijk de nieuweling in de groep. Dit kan eng zijn, maar eigenlijk is het enigste wat je hoeft te doen jezelf zijn. Je collega’s kunnen dat het meest waarderen en zo leer jij je collega’s ook sneller kennen. Het is vast zo dat je niet meteen alles weet van je nieuwe werk. Nogmaals dit is ook niet erg. Collega’s willen ook graag dat jij je werk op het best kunt uitvoeren en geven daarom graag advies als jij hierom vraagt.  

Fun things 

Een baantje is hard werken, maar meestal niet altijd. De meeste baantjes hoort ook een personeelsfeest. Dit is meestal een feest dat 1 keer per jaar wordt gegeven en als je geluk hebt zijn er zelfs meerdere uitstapjes per jaar. Zo’n uitstapje kan bijvoorbeeld met z’n allen uit eten gaan zijn. Of jullie doen met z’n allen een drankje in de kantine van de winkel. Meestal wordt er met het team besproken wat iedereen leuk vindt en dan kom je samen op erg leuke ideeën. Dit is vanzelfsprekend een erg goede manier om je collega’s op een andere manier te leren kennen dan alleen op de drukke werkvloer. Zo komt het vast helemaal goed met jouw nieuwe baantje. 

Geef een reactie