Blog

De juiste vloer voor in je woning!

Wanneer je je huis aan het inrichten bent, zal het misschien wel opvallen dat er één ding is wat een grote invloed heeft op de uitstraling. Een juiste vloer is van essentieel belang bij de inrichting van een woning! Zo zijn er verschillende soorten vloeren, die ieder zijn eigen eigenschappen uiten. Zo kun je kiezen voor een stugge stenen vloer, maar kun je ook kiezen voor een laminaat- of parketvloer. 

Een stenen vloer

Wanneer je een keuze maakt voor een vloer, kiezen sommige mensen voor een stenen vloer. Een stenen vloer beschikt namelijk over een robuuste uitstraling, wat ervoor kan zorgen dat de verdere meubels mooi tot zijn recht komen. Zo kun je kiezen voor gladde vloertegels, maar zijn er ook iets wat stuggere vloertegels te verkrijgen. 

De voor- en nadelen van een stenen vloer

Echter brengt een stenen vloer wel zijn voor- en nadelen met zich mee. Een stenen vloer beschikt over een unieke uitstraling en is deze makkelijk aan te leggen. Bovendien is een stenen vloer uitstekend wanneer je overweegt om vloerverwarming aan te schaffen. De warmte wordt gemakkelijk geleid, waardoor de stenen of vloertegels warmer zullen worden! 

Echter heeft een stenen vloer ook zijn nadelen. Zo zorgt een stenen vloer voor een unieke uitstraling, maar is de vloer niet kindvriendelijk. Wanneer een kind valt op een stenen vloer, kan hij hier zeer pijnlijke gevolgen aan over houden. Bovendien zal alles wat valt op de stenen vloer, direct stuk gaan. Met een PVC-vloer of een parketvloer zul je hier geen last van hebben!

Een parketvloer, ideaal voor jou?

Wanneer je liever beschikt over een vloer met de looks van hout, is een parketvloer wellicht iets voor jou. Een parketvloer is een houten vloer, die te verkrijgen is in verschillende soorten en maten. Door de beschermende laklaag die is aangebracht over het hout, biedt een parketvloer bescherming en een unieke uitstraling. 

Bovendien is een parketvloer verkrijgbaar in verschillende soorten, gemaakt van verschillende materialen. Zo zijn massieve parketvloeren zijn volledig van massief hout gemaakt. Dit zorgt voor een natuurlijke en luxe uitstraling van de vloer, omdat het hout niet bewerkt is.

Daarentegen bestaat er ook lamelparket en multiplanken parket. Deze soort parketvloeren zijn gemaakt van verschillende houtsoorten. De onderste laag bestaat uit vurenhout, waarover zijdelings lamellen van vuren zijn geplaatst. De bovenste laag beschikt over eikenhout, waardoor lamelparket beschikt over een unieke uitstraling. Lamelparket is echter niet bestendig tegen water/ Dit komt door het poreuze vurenhout, wat erg snel vocht zal opnemen. Lamelparket is dus niet geschikt voor in een badkamer of keuken, maar in de woonkamer is de parketvloer zeker aan te leggen!

Op laminaatenparket.nl vind je een ruim aanbod aan parketvloeren, houten vloeren en eventueel PVC vloeren. Hier kun je jezelf laten informeren, om vervolgens een laminaatvloer te vinden die bij jou past. Succes met het uitzoeken!

Geef een antwoord