Blog

Vakantie dichtbij huis? Deze plekken mogen niet ontbreken.

Heb je zin in een vakantie, maar wil je niet te ver weg? Dan is een vakantie dichtbij huis echt iets voor jou! Er zijn namelijk genoeg leuke plekjes in Nederland, Duitsland en België waar je naartoe kunt gaan. In deze blog geef ik je wat inspiratie voor een leuke vakantie dichtbij huis.

Op vakantie in eigen land

In Nederland kun je bijvoorbeeld een leuke vakantie doorbrengen in Zeeland of op Texel. Zeeland is een echte strandbestemming, met prachtige stranden waar je heerlijk kunt relaxen, zwemmen en zonnen. Op Texel kun je naast het strand ook leuke wandelingen en fietstochten maken door het mooie natuurgebied. Nederland is eachtig land om te verkennen, of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie of gewoon wilt ontspannen in de natuur. Er zijn vele leuke uitstapjes te doen, hieronder staan er een aantal:

  • Valkenburg: bezoek het kasteel en de grotten, of maak een wandeling door het bos.
  • Texel: ga op avontuur in het Eierlandse Duinen, of bewonder de prachtige natuur tijdens een fietstocht.
  • Giethoorn: maak een tocht met een punter door de grachten, of breng een bezoek aan het museum.
  • Dwingeloo: bezoek het Dwingelderveld nationale park, of maak een wandeling door het bos.
  • Den Haag: Bekijk de prachtige historische gebouwen in Den Haag. Zoek hier naar hotels Den Haag centrum

Op naar Duitsland

Ook in Duitsland zijn er genoeg leuke plekken voor een vakantie dichtbij huis. Denk bijvoorbeeld aan het Eifelgebied, het Sauerland of het Harzgebied. In het Eifelgebied kun je mooie wandelingen en fietstochten maken door de bossen en heuvels. In het Sauerland kun je lekker skiën of snowboarden in de winter, of in de zomer genieten van de mooie natuur. En in het Harzgebied kun je mooie steden bezoeken, zoals Goslar en Quedlinburg. Ga je liever naar Hamburg? Zoek dan hier naar Hamburg hotel.

België

Als je iets verder weg wilt, maar toch niet te ver, is een uitstapje naar België een leuk idee. In België kun je leuke steden bezoeken, zoals Brugge, Antwerpen of Brussel. Brugge is een mooie, historische stad met veel gezellige cafeetjes en restaurants. Antwerpen is een bruisende stad met leuke winkels, musea en een gezellige haven. En Brussel is de hoofdstad van België en hier kun je leuke bezienswaardigheden bekijken, zoals het Atomium, het Manneken Pis en het Koninklijk Paleis.

Dus als je zin hebt in een vakantie, maar je wilt niet te ver weg, dan zijn er genoeg leuke plekken dichtbij huis waar je naartoe kunt gaan. Neem bijvoorbeeld een kijkje in Nederland, Duitsland of België en laat je inspireren door de mooie plekken die je hier kunt bezoeken.

Geef een reactie