Blog

Een tuinkamer geeft extra ruimte aan je huis

Wil jij nu al graag buiten zitten, maar is het je eigenlijk nog te koud? Dan is het een idee om een tuinkamer aan je huis te zetten. Een tuinkamer is een modulair bouwwerk dat altijd begint met houten palen met een doorloophoogte van 224 centimeter. Je kunt de tuinkamer daarna helemaal naar je zin inrichten. Zet er een muur in, of juist grote ramen, openslaande deuren of een zijdeur. Dat is helemaal aan jou. Je kunt de kamer daarna ook nog afwerken in een mooie kleur of juist gewoon zo laten zodat het hout mooi vergrijst. Jij bepaalt precies hoe jouw tuinkamer eruit komt te zien.

Een tuinkamer is anders dan een serre

Een serre is, over het algemeen, helemaal van glas. Je hebt daar echt wel zonwering op het dak van de serre bij nodig, anders is het er in de zomer niet uit te houden. Door te kiezen voor een tuinkamer kies je zelf voor de afwerking. Wil je een glazen plafond? Dan kan dat. Wil je een houten plafond met balken? Dat kan ook. Het is maar net wat jij mooi vindt. Je kunt met zo'n kamer alle kanten op. 

Waar ga je de extra ruimte voor gebruiken?

Kies ervoor om er een ontspanningsruimte van te maken. Zet er fijne stoelen of een bank neer en ontspan door lekker naar je tuin te kijken. Je kunt er ook een muziekkamer van maken, hier is een aparte plek waar je rustig kunt zitten repeteren zonder je huisgenoten te irriteren. Ook is het een prima thuiswerkplek. Jij kunt met deze ruimte doen wat jij wilt. Wat nog wel van belang is, is dat je informeert bij je gemeente of je een vergunning nodig hebt. Ook moet je ervoor zorgen dat de tuinkamer een goed fundament heeft. Je wilt immers heel lang genieten van je extra ruimte en je niet zitten ergeren aan scheuren in plafonds of muren.

Voor de bouw kun je wel wat hulp gebruiken

Van een vakman, bijvoorbeeld. Hij weet precies welke materialen en gereedschappen er nodig zijn om van deze extra kamer een succes te maken. Ook kan hij weer andere vakmannen aanraden, bijvoorbeeld om de fundering te graven en elektriciteit aan te leggen. Samen maken jullie de tuinkamer tot een groot succes. Het is wel extra handig als je een achterom hebt waar de werkmannen langs kunnen gaan. Ze hoeven hun gereedschappen en andere materialen dan niet door je huis heen te slepen. Dat geeft jou ook meer rust.

Geef een reactie