Blog

Shortlease

Denk je er ook aan om over te stappen op shortlease? Lees dan snel verder. Dit blog gaat over shortleasen en wat daar bij komt kijken. 

Ben je een ZZP'er, MKB houder of ben je een onderneming aan het starten? Dan is dit iets voor jou! 

Shortleasen

Wat erg goed van pas komt bij deze constructie is dat het een korte looptijd heeft. U zit dus niet jarenlang aan een lease contract vast en dat is gunstig in het geval dat als een project, waarvoor u de auto nodig had, afgerond is. Niet geheel onbelangrijk, het contract is maandelijks opzegbaar. Ook word je veel sneller geaccepteerd dan bij een normale lease constructie. Het acceptatiebeleid is dus vele malen flexibeler. Ook hanteren shortlease dealers vaak een laagste prijs garantie. Dat is voor iedereen natuurlijk gunstig, vooral omdat alle kosten bij de lease prijs zijn inbegrepen. Voor ondernemers is dit een uitkomst. 

Waar moet je op letten?

Ik zou je aanraden om contact op te nemen met iemand die dit eerder heeft gedaan. Zo voorkom je dat je over de kleine lettertjes heen leest of een deal sluit met de verkeerde dealer. Het is tegenwoordig op internet heel makkelijk om een overzicht te krijgen van alle aanbieders. Je hebt veel zogenoemde vergelijkingssites. Ook let ik altijd goed op de recensies en ervaringen van anderen. Er staan vaak aanbevelingen op het internet. Ook zou ik voor een dealer kiezen die open is over de eventuele extra kosten die er bij komen kijken. Zo voorkom je dat je achteraf wordt verrast. Zorg ook dat je op de hoogte bent van de condities en voorwaarden. Nu zeg ik niet dat je die pagina's lange algemene voorwaarden moet doorploegen maar zorg wel dat je de belangrijkste kopjes even doorleest. Bijvoorbeeld hoe het met het eigen risico is geregeld en wat er gebeurd bij een ongeluk of beschadiging aan de auto. Het is dus wel belangrijk dat je goed oplet en je je even verdiept in de verschillende mogelijkheden en opties. 

Ervaring

Ik rij al maanden met veel plezier een shortlease auto. Mijn ervaring is dus zeer positief. Het is erg gemakkelijk, snel geregeld en het is vooral heel prettig dat je je nergens zorgen over hoeft te maken, zoals wel het geval is als het je eigen auto is. Ook is het goed te betalen. Ik zou het iedere ondernemer aanraden. Ik hoop dat mijn blog je iets wijzer heeft gemaakt over de voordelen van shortlease. Ik wens jullie veel zorgeloos rij plezier! 

 

 

 

Geef een reactie