Blog

Kunstgras: heerlijk genieten op mijn balkon

Ik woon in een grote stad. En dan ook nog in een echte Vinex wijk van die grote stad. Weinig groen, veel beton. Ik woon ook nog in een flat die uitkijkt op andere flats. Tja, niet bepaald de lifestyle waar ik als kind van droomde maar financiën en het feit dat er in de steden nu eenmaal veel werk is, maken dat je sommige dromen op moet geven. Toch kun je op een simpele manier de natuurlijke lifestyle die je voor ogen had, toch waarmaken. Dat ontdekte ik toen ik eens met een creatieve vriendin ging eten. We hadden het toevallig over mijn saaie balkon waar een oude stoel staat. Die stoel gebruik ik om wat zon mee te pikken als het mooi weer is. Ik zit dan toch even buiten. Het is allemaal een beetje behelpen, maar ja, je moet toch wat. Mijn vriendin vroeg echter waarom ik zo weinig met mijn best wel grote balkon deed. Volgens haar kon ik daar een prachtig paradijsje van maken te beginnen met kunstgras.

Kunstgras: een uitkomst

Kunstgras? Tja, ik weet dat dat bestaat, maar ik heb er nooit echt over nagedacht om dat ook daadwerkelijk te gaan gebruiken. En dat ook nog op een balkon. Dat is toch raar?  Maar ja, dat lege balkon is eigenlijk ook niets en best wel zonde van de ruimte ook. Als je eens gaat kijken naar kunstgras op internet dan kom je er al snel achter dat dat niet meer te onderscheiden is van echt gras. Eigenlijk was ik al heel snel best enthousiast. Opeens zag ik een balkon voor me dat een beetje leek op een tuin van een buitenhuisje in een dorp. Ik had niets te verliezen, besloot ik en na wat kunstgrassoorten met elkaar vergeleken te hebben, schafte ik kunstgras aan. Het inrichten van mijn nieuwe paradijsje kon beginnen.

Een heerlijk balkon

Nou, een ding is zeker: ik heb nooit spijt gehad van de aankoop van kunstgras. Het fleurde mijn balkon meteen op, zeker toen ik er een paar grote potten met bloemen en zelfs wat groenten op neerzette. De oude stoel maakte plaats voor een bescheiden lounge setje en ik moet toegeven dat mijn vriendin echt helemaal gelijk had. Ik heb een waar paradijsje op mijn balkon en zodra het weer het maar even toelaat geniet ik in deze grote stad toch van het buitenleven. Het kan dus wel en ik kan het iedereen aanraden!

Geef een antwoord