Blog

Verschillen tussen groene en grijze zakelijke energie

Als ondernemer met een eigen kantoor ben je verantwoordelijk voor het regelen van je contract omtrent mkb energie. Hierbij heb je de keuze tussen een groen of een grijs energiecontract voor je bedrijf. De kans is groot dat je de afgelopen jaren gebruik hebt gemaakt van grijze stroom; de ‘traditionele’ vorm van energie. Toch stappen steeds meer ondernemers en consumenten over op groene stroom. Dat is niet voor niets het geval. Wat de exacte verschillen zijn tussen deze twee soorten energie en wat hierbij de voordelen zijn van groene zakelijke energie lees je in dit artikel. Wie weet wil jij na het lezen van dit artikel ook wel de overstap maken.

Groene energie is duurzaam en zo beter voor het milieu

Wat misschien wel de grootste reden is dat mensen overstappen naar groene stroom is omdat deze vorm van energie veel beter is voor het milieu. Zoals je waarschijnlijk wel weet is het klimaat op aarde flink aan het veranderen. Het is bijvoorbeeld een stuk warmer dan tientallen jaren geleden. Uitlaatgassen zoals CO2 dragen bij aan deze klimaatverandering. Je raadt het misschien al: bij de productie van grijze energie komt veel CO2 vrij. Dat is dus niet zo goed voor het milieu. De productie van groene stroom is veel duurzamer; hierbij komt weinig CO2 vrij wat uiteindelijk beter is voor het behoud van de aarde. Wat ook interessant is om naar te kijken, zijn de bronnen waar beide vorm van energie uit worden geput. Bij grijze energie zijn dat fossiele bronnen die op een dag op zullen zijn. Groene stroom wordt echter opgewekt uit natuurlijke bronnen die nooit op kunnen gaan. Denk aan de zee, de wind en de zon.

Je kunt je eigen groene zakelijke stroom opwekken

Een ander groot verschil tussen grijze en groene energie is het feit dat je je eigen groene stroom op kunt wekken als je dat wilt. Met grijze energie is dat absoluut niet mogelijk. Dit zit namelijk zo: voor je bedrijf kun je zakelijke zonnepanelen aanschaffen. Daarmee zet je zonnestralen om in groene stroom waar je binnen je onderneming gebruik van kunt maken. Het grote voordeel van zonnepanelen is dat je op deze manier volledig onafhankelijk bent van wat de energiemarkt doet. Stijgen de tarieven van zakelijke energie dan merk je daar niet zoveel van. Wat ook prettig is aan zonnepanelen is dat je na een paar jaar gebruik kunt maken van gratis stroom voor je bedrijf. Zodra je de investering er namelijk uit hebt, profiteer je van gratis energie! Dat komt omdat zonnestralen niets kosten en onuitputtelijk zijn. Het kost je wellicht even een investering, maar uiteindelijk pluk je daar wel de vruchten van.

Zijn er ook overeenkomsten tussen groene en grijze energie te vinden?

Er zijn dus best wat verschillen te ontdekken tussen groene en grijze stroom voor je bedrijf. Die verschillen zorgen ervoor dat je de keuze maakt die je uiteindelijk maakt. Betekent dit dat er helemaal geen overeenkomsten zijn te vinden? Nee, niet helemaal: een belangrijke overeenkomst tussen beide vormen van energie is dat je bij zowel groene als grijze energie op een eenvoudige manier de beste energiedeal kunt scoren. Je hoeft niet meer uren te zoeken naar een passende aanbieding of een geschikt energiebedrijf. Het enige dat je moet doen, is een zakelijke energievergelijker gebruiken. Op energie-zakelijk.nl vind je zo’n vergelijker die op basis van jouw gegevens en wensen op zoek gaat naar een aantal passende energiecontracten. Omdat deze tool volledig onafhankelijk is, krijg je altijd het complete aanbod te zien én ontvang je meerdere aanbiedingen. Vervolgens kies jij de energiedeal die het beste bij je past qua prijs en verbruik. Makkie toch?

Geef een reactie